Organik Arıcılık, Organik Arıcılık Nasıl Yapılır

 

Organik Arıcılık, ekipman ihtiyaçları, arı operasyonunuzun büyüklüğüne ve organik arıcılık elinizdeki arı malzemesi ve arı ürünleri vb. koloni sayısına ve üretmeyi planladığınız balın türüne göre değişir. İhtiyacınız olan temel ekipman, kovanın bileşenleri, koruyucu donanım, tütsüleme ve kovan aleti ve bal mahsulünü işlemek, arıcılık için ihtiyacınız olan ekipmandır. Arı ürünleri kategorisinden organik arıcılık için gerekli arı malzemeleri bulunabilir. Arı ürünleri arasından seçim yapmak tamamen sizin operasyonunuza bağlı değişkenlik gösterebilir. En uygun arı malzemesi ile artık koloni kurmaya hazırsınız.


 Organik Arıcılıkta Gerekli Olan Ekipmanlar Nelerdir?

Kovan, arı kolonisinin içinde yaşadığı insan yapımı yapıdır. Yıllar içinde organik arıcılık için arı malzemesi alanında çok çeşitli kovanlar geliştirilmiştir. Günümüzde çoğu arıcılık işinde uğraşan kişiler, arı malzemesi olarak Langstroth veya modern on çerçeveli kovanı kullanıyor, bu gibi arı ürünleri çok daha pratik olabiliyor. Tipik bir kovan, bir kovan sehpası, giriş kelepçesi veya redüktörü olan bir alt pano, temel veya tarak içeren asma çerçeveli bir dizi kutu veya kovan gövdesi ve iç ve dış kapaklar gibi arı ürünleri ile oluşur (arı malzemesi kendi kovanlarını inşa etmek isteyenler için boyutları içerir.)

 

Kuluçka yuvasını içeren kovan gövdeleri, bir kraliçe dışlayıcı ile bal üstlüklerinden (fazla balın depolandığı yer) ayrılabilir. Kraliçe dışlayıcı bir arı malzemesi olarak önemli arı ürünleri arasında yer alır. Her koloniden bir kraliçe dışlayıcı arı malzemesi bulunmalıdır. Bu gibi arı ürünleri ile birlikte koloninizi daha sağlıklı bir şekilde yaşatabilirsiniz.

 

Yazının tamamını okumak için;

https://aricilikmalzemesi.com/blog/aricilik/organik-aricilik-organiz-aricilik-nasil-yapilir/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Arıcılıkta Nasıl Başarılı Olunur

Karakovan Nedir, Karakovan Balı

Propolis, Propolis Nedir, Propolis Faydaları