Arı Zehri, Arı Zehri Nedir, Arı Zehri Faydaları

 

Arı zehri, arının kendi özünde lavradan çıkmasından itibaren bulunan bir çeşit arı ürünüdür. Arı Zehri, arılardaki özel yöntemler ve özel arı ürünü kullanılarak toplanır ve insanlık için faydalı bir olacak şekilde kullanılmaktadır.

Arı Zehri, bir tür kanatlı böcek olan arı hala bir çok sırrı tespit edilememiş esrarengiz bir canlıdır. Arı insanlar tarafından en çok balı ile bilinmektedir. Ancak arı kullanılarak üretilen arı ürünleri hem çeşitliliği hem de faydaları ile çok fazla çeşitliliğe sahiptir. Günümüzde arı ürünleri üretimi oldukça karlı ve yararlı bir iş olarak hükümetler tarafından finansal olarak desteklenmektedir.

Arı Zehri, üretimi yapılırken verilen devlet destekleri arasında, arıcılık için gerekli olan temel arı malzemeleri, arı kovanı, arı ürünleri üretimi ve işlenmesi için gerekli olan arı malzemesi gibi çeşitleri kapsamaktadır. Ayrıca arıcılık işi ile uğraşan çiftçiler yada işletmeler için veteriner, ziraat mühendisi ve arı hastalıkları için ilaç desteği de sağlanmaktadır.

 

Yazının devamını okumak için tıklayınız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Arıcılıkta Nasıl Başarılı Olunur

Karakovan Nedir, Karakovan Balı

Propolis, Propolis Nedir, Propolis Faydaları